MALZEMELER
- 3 adet yumurta
- 150 gr tereyağı
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kuru maya
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 portakalın kabuğu ve suyu
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- 1 çay bardağı ılık süt
- Bir cimdik tuz.
YAPILIŞI
- Bir cam kasede ılık süt ve mayayı biraz toz şekerle karıştırınız
- Portakal suyunun içerisine kuru üzümü beklemeye alınız.
- Oda sıcaklığında eriyen tereyağı ,yumurta ve şekeri karıştırınız.
- Mayalı süte ekleyip karıştırınız.
- Üzerine un ,rende portakal kabuğu ve toz tarçını ekleyip karıştırınız.Yumuşak hamur olana kadar un ekleyiniz.
- İyice yoğurulan hamurun üzerini streç film örtüp mayalanması için 5 saat bekletiniz.
- Kabaran hamura portakal suyunda bekleyen üzümü süzüp,kuş üzümü ile beraber hamura ekleyip iyice yoğurunuz.
- Yuvarlak kalıbı yağlayıp ,unlayınız.
- Hamuru içerisine koyup 2 saat bekletiniz.
- Önceden ısıtılan 180 derece fırında 50 dakika pişiriniz.
- Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun.
NOT
Ekmek kıvamında ele yapışan bir hamur olacaktır.